Letem světem BigMatem

Pořiďte si v březnu zahradní skleník!

  ČTENÍ NA 2 MIN.  |  29.2.2024

Nedávno mne známý, vášnivý zahrádkář, překvapil tím, kolik plodin prý už nyní sází do svého skleníku. Dostal jsem přednášku o tom, čemu dát přednost a čeho se naopak vyvarovat. Skleníky a potažmo také fóliovníky jsou totiž skvělým pomocníkem jak zahrádkáři překonají chladnější dny v roce. Jejich cílem je bohatá úroda, kterou navíc sklidí mnohem dříve, než soused (konkurent), který sází pouze do záhonů na zahradě. Brzké jaro je vhodné pro sázení rostlin, které nepotřebují příliš světla a taky ne moc tepla. V březnu tedy můžete vysadit většinu zeleniny, jako je třeba brokolice, ředkvičky, kedlubny, okurky, salát, mrkev, bylinky nebo taky hrách a na konci měsíce pak česnek a cibuli. Obecně vzato jsou skleníky ideální pro pěstování paprik, rajčat, chilli papriček, lilků, okurek apod. Pozor ale, rajčata a papriky je možné sázet až po „zmrzlých mužích“, to znamená přibližně od poloviny dubna.

Akce BigMat: zahradní skleník Easy 3 x 4 m

Jak již bylo řečeno, existují skleníky a fóliovníky. Skleník je ve všech bodech lepším řešením, protože vydrží dlouhé roky a lépe udržuje teplo. Fajnšmekři mají skleníky vybavené dokonce vyhříváním, většinou elektrickým nebo i plynovým (kapalný propan). Nevýhoda skleníků je samozřejmě vyšší pořizovací cena oproti fóliovníkům. Ale na druhou stranu bohatá úroda je odměnou za všechnu tu snahu.

Ale pozor, nyní všichni, kdo uvažují o novém skleníku, zbystřete, protože v březnu připravil BigMat zajímavou akci. Jedná se o BIG březnovou nabídku na nový zahradní skleník Covernit Easy 3 x 4 m, který je vyroben z polykarbonátu. Skleník Easy je zajímavou alternativou, který překvapí svými rozměry i cenou. Má obloukovitý tvar, jehož základem je pevná konstrukce z ocelových pozinkovaných jeklů 20 x 20 mm. Konstrukce je snadno a hlavně rychle sestavitelná a zvládne ji každý průměrně zručný člověk. Skleník je osazen vysoce kvalitním a odolným komůrkovým polykarbonátem o tloušťce 4 mm (6 mm u varianty Profi). Chlubí se výbornými tepelně-izolačními vlastnosti a dobrou propustností světla. Na dvou protilehlých stranách jsou větrací otvory pro udržení cirkulace vzduchu. K zemi se skleník kotví pomocí montážních patek, které je nutné zakopat do hloubky 35 cm. Skleník Easy je dodáván v několika rozměrech. Šířka je vždy stejná – 3 metry. Na výběr jsou pak čtyři délky – to znamená od 2 do 8 metrů. Výška skleníku je rovněž jednotná 2,1 metru. 

Skleník Easy od firmy CEVERNIT představuje snadnou, cenově přijatelnou a hlavně velmi rychlou alternativou všem skleníkům. Úroda čeká a tak neváhejte. K dostání bude na vybraných pobočkách sítě BigMat. Další informace najdete na webových stránkách www.bigmat.cz/big-nabidka/

i.s.

DALŠÍ ČLÁNKY