Dodavatelé a partneři

TERASOVÁ DLAŽBA NA BALKÓN I NA ZAHRADU

  ČTENÍ NA 2 MIN.  |  3.5.2024

S příchodem teplého počasí se zvyšuje touha po venkovním posezení. Je ideální čas vybudovat si zahradní terasu. A kdo nemá zahradu, může si vytvořit oázu klidu na balkóně či na střeše. Základem je v každém případě kvalitní betonová dlažba, která umožňuje různé způsoby pokládky, např. BEST TERASOVÁ.

Výběr kvalitních materiálů a správného způsobu pokládky je zásadní pro dlouhodobou spokojenost s výsledným dílem. Mezi nejčastější metody patří umístění do štěrkového nebo pískového lože, lepení stavebním lepidlem na pevný podklad a další. Každá z těchto metod má své specifické postupy a přednosti v závislosti na charakteru projektu a očekávaném zatížení plochy. Podrobnější informace k jednotlivým způsobům naleznete např. na www.best.cz

Základem pro kvalitní pokládku je na každý pád správně připravený podklad. Kvalitní certifikované kamenivo a pečlivé zhutnění podkladních vrstev jsou nezbytné pro zajištění stability a odolnosti proti propadání dlažby v budoucnu. Stav podkladu je důležitý i v případě, kdy je dlažba kladena např. na plastové terče. U balkónu nebo střechy je pak nutné brát v potaz také statickou stránku věci. Pokud je nosnost, stav balkónu a jeho povrchu v pořádku, pokládce nic nebrání.

Na poslední zmíněnou metodu pokládky na pryžové či plastové terče se teď zaměříme. Jedná se o moderní, snadnou, a především velmi rychlou volbu pro balkóny a střešní terasy. Kromě jednoduché instalace nabízí možnost přístupu k hydroizolační vrstvě a odvodňovacím prvkům a díky minimalizaci přímého kontaktu dlažby s hydroizolací zachovává tepelnou izolaci povrchu.

Dlažba položená na terče nevyžaduje spárování, což usnadňuje odvodnění a zajišťuje měkký dojem při chůzi. Plastové nebo gumové terče, rozdělitelné na menší části pro krajní a rohové kameny, umožňují flexibilní pokládku a bezproblémové vyrovnání nerovností. Systém vyrovnávacích podložek nebo nastavitelných terčů zase umožňuje zhotovení rovné plochy s potřebným sklonem pro odvodnění, přičemž šířka spáry mezi dlaždicemi může být snadno upravena podle estetických preferencí a funkčních požadavků.

Pokládka dlažby BEST TERASOVÁ na terče je nejen rychlá, estetická a praktická, ale také naprosto bezpečná pro stavební konstrukci. A vzhledem k jejím rozměrům, pravidelnému tvaru a mnoha barevným variantám je skvělou volbou pro prostory všeho druhu, od velkých teras po minimalistické balkóny.

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY