Letem světem BigMatem

BigMat partner MS v Cyklistice UCI 2023

  ČTENÍ NA 3 MIN.  |  18.7.2023

Je známo, že společnost BigMat dlouhodobě podporuje sport včetně cyklistiky. Tato skutečnost vyústila tento rok v mimořádnou událost, neboť se BigMat stal pro letošní rok oficiálním partnerem originálního Mistrovství světa v cyklistice UCI 2023, které se koná od 3. do 13. srpna ve skotském Glasgow.

Stavebnictví a sport mají jedno společné. Obě disciplíny spoléhají na maximální nasazení všech účastníků, je jím oběma vlastní vytrvalost a schopnost dotahovat věci do vítězného konce. „Podpora cyklistiky je součástí naší neustálé propagace kola jako ekologicky zodpovědného způsobu dopravy, který pomáhá chránit naši planetu, nemluvě o pozitivním vlivu, který má fyzická aktivita na pohodu každého člověka. Je pro nás proto přirozené, že podporujeme mistrovství světa v cyklistice v roce 2023, které bude mít celosvětový dopad a umožní nám posílit naši pozici v souladu s našimi hodnotami,“ říká v této souvislosti prezident společnosti BigMat International Fabrice Maud a dodává: „historie skupiny BigMat byla vždy spjata se světem sportu, zejména pro hodnoty, které přináší, jako je jednota, solidarita a týmový duch.“ 

Mistrovství světa se koná ve Skotsku vůbec poprvé a rovnou půjde o největší cyklistickou akci v historii, neboť se zde spojí 13 existujících mistrovství světa UCI v jednu jedinou soutěž. Třetí největší město Spojeného království Glasgow tak přivítá přes 8 tisíc amatérských a elitních cyklistů z více než 120 zemí světa. Oslaví zde přes 190 mistrů světa UCI v rámci 13 mistrovství UCI. Patří mezi ně například BMX Freestyle Flatland; BMX Freestyle Park; BMX Racing; Gran Fondo; sálová cyklistika; horská kola Cross-country; horská kola Downhill; horská kola Cross-country Marathon; silniční paracyklistika; dráhová paracyklistika; silniční cyklistika; dráhová cyklistika; trial. Očekávaná celosvětová televizní sledovanost zařadí závod mezi deset nejsledovanějších sportovních událostí na světě, čímž se vyrovná Olympijským hrám a Hrám Commonwealthu. Skotsko se tak stane světovou destinací pro elitní cyklistiku a cykloturistiku.

V současné době pořádá UCI v průběhu celého roku každoročně mistrovství světa v jednotlivých disciplínách v různých hostitelských městech po celém světě. Počínaje zahajovací akcí v roce 2023 budou cyklistická mistrovství světa UCI spojovat tyto šampionáty každé čtyři roky, vždy rok před Olympijskými hrami.

Společnost BigMat se těší ze spolupráce u tak významné akce.

 

DALŠÍ ČLÁNKY