Dodavatelé a partneři

ZAMBELLI OKAPOVÝ SYSTÉM A SPECIÁLNÍ DOPLŇKY

  ČTENÍ NA 3 MIN.  |  28.5.2023

Mistrovský okapový systém Zambelli oslovuje své příznivce dokonale propracovanou kombinací funkčnosti, dlouhou životností a širokou nabídkou příslušenství. Podstatu úspěchu je ovšem třeba také vidět v kvalitě materiálu, který staví zejména na ocelovém jádře oboustranně pokrytém slitinou zinku a magnezia. Tím je položen základ výborných antikorozních vlastností, jež nemají na trhu konkurenci. Hůře si nevede okapový systém ani v provedení pozink, měď, titanzinek případně nerez. Vedle těchto zásadních vlastností architekti a investoři však ocení i jednotný vzhled, který je pro architekturu domu důležitý, neboť kouzlo detailu tak v plné míře vynikne. V tomto ohledu není řeč pouze o barvě a povrchové úpravě, ale rovněž o perfektním slícování všech komponentů a příslušenství, což je pro Mistrovský okapový systém Zambelli typické.

Novinky v sortimentu Mistrovského systému Zambelli

Už zakladatel firmy, pan Zambelli, si uvědomoval, jak důležité jsou pro dokonalé odvodnění střechy nejrůznější doplňkové komponenty. Vývoj se od doby vzniku firmy pochopitelně nezastavil, ba právě naopak. Proto můžeme představit dnes dvě zajímavé, ale hlavně praktické novinky. Na první místě se zastavme u fasádního kotlíku, který představuje moderní alternativu ke klasickému lapači vody. Jeho štíhlý design zaujme na první pohled. Fasádní kotlík, který se vyrábí v několika velikostech (od 80/77 až po 120/110) a materiálovém provedení se montuje ke svodové rouře okapového systému velmi jednoduše. Připojením fasádního kotlíku vzniká plynulé spojení mezi fasádou, plochou střechou a okapovým systémem. Kotlík je v místě napojení ke svodové rouře doplněn těsnicím kroužkem, jenž zajistí vodotěsnost, a na vstupu je opatřen také mřížkou zabraňující průniku nečistot, jako je například listí apod. Fasádní kotlík je díky svému atraktivnímu štíhlému designu ozdobou každé fasády.

Další novinkou je sada žlabových háků pro sendvičové panely. Rychlost stavby a systémovost, to je trend současného stavění, a proto přišla firma Zambelli s urychlením montáže svých okapových systémů v případě, kdy je konstrukce objektu složena ze sendvičových panelů. Aby připevnění proběhlo co v nejkratším čase, jsou tu dva komponenty: držák horního pásu a pro sendvičové panely přesně tvarovaný žlabový držák. Systém je možné použít pro sklon střech od 5°do 15°. Háky není třeba nikterak ohýbat, vše je předem připraveno a vytvarováno (včetně šroubů). Investor si může vybrat mezi několika velikostmi od 333 do 400. Ještě dodejme, že sada držáků pro sendvičové panely je vhodná pro tloušťky jádra sendviče od 40 do 140 mm.

No a když už je řeč o háku, zmíníme také hák pro čelní montáž, který Zambelli již dodává. Opět jsou k dispozici různé velikosti a provedení. Tento hák je vhodný pro umístění střešních žlabů k čelním prknům. Konstrukce je stabilní a řemeslník má k dispozici vše potřebné k montáži. Společně s hákem je možné také použít nastavitelnou konzolu pro jednoduché a bezproblémové nastavení úhlu, čímž se usnadní vertikální vyrovnání střešního žlabu při šikmé ploše. Konzolu je možné namontovat v úhlech od 8°do 44°.

Firma Zambelli nemyslí jen na dokonalý vzhled, kvalitu materiálu, ale také usnadňuje řemeslníkům práci, což vždy vede ke spokojenému zákazníkovi.

Další informace na https://www.zambelli.com/cs/

DALŠÍ ČLÁNKY