Dodavatelé a partneři

Zambelli – největší výrobce okapových systémů v Evropě

  ČTENÍ NA 4 MIN.  |  20.9.2022

Společnost Zambelli vznikla na konci 50. let minulého století a může se tak v současnosti pochlubit 65letou tradicí. S více než 1200 zaměstnanci ve čtyřech evropských zemích, ročním obratem okolo 150 milionů eur a více než 17.500 výrobky napříč všemi obchodními oblastmi se Zambelli jednoznačně zařadila mezi nejdynamičtěji rostoucí středně velké společnosti ve spolkové zemí Bavorsko. Pro zajímavost bavorský ministr hospodářství v roce 2022 Zambelli již podruhé ocenil cenou „BAYERNS BEST 50“! Tuto cenu uděluje spolková země Bavorsko od roku 2002 padesáti nejdynamičtěji rostoucím středně velkým podnikům jako ocenění za dosažení nadprůměrného růstu v oblasti obratu a počtu pracovních míst.

Zambelli je se svým produktovým portfoliem produktů odvodnění střech a exportem do několika desítek zemí předním a také moderním specialistou na výrobu a logistiku odvodnění střech v Evropě i ve světě. Kromě okapových systémů se skupina Zambelli věnuje opláštění budov, unikátním regálovým systémům, výrobě dveří a klapek pro karavany, krbových kamen a zakázkové produkci v oblasti průmyslového zpracování kovů.

Výrobky okapových systémů společnosti Zambelli, které se v České republice distribuují přes specializované velkoobchodní partnery se zaměřením na prodej produktů určených pro střechy, jež je pak dále prodávají řemeslníkům, pokrývačům, klempířům či koncovým stavitelům, jsou lehce identifikovatelné – najdete na nich obchodní značku Zambelli společně s kompasovou růžicí. Ta symbolizuje dokonalost, kvalitu, mistrovství a udává správný směr. 

Rodinná firma s důrazem na růst a inovace

Franz Zambelli, řemeslník a pokrývač, si sám začal vyrábět jednotlivé odvodňovací komponenty ze zbytků materiálů a základní kámen svého velkého odkazu tak položil v Dolním Bavorsku ve městě Haus im Wald, kde renovoval věž místního kostela Nejsvětějšího srdce Páně. Za jedinečné produkty obdržel v průběhu let Franz i jeho bratr Carlo množství patentů a práv průmyslového vlastnictví. Do České republiky doputovaly výrobky Zambelli v roce 1991, kdy byla založena firma Zambelli-technik, spol. s r. o., došlo k instalaci výrobních linek na okapové žlaby a svody a byl zahájen jejich systémový prodej. Dnes najdeme sídlo českého zastoupení v Českém Krumlově, z důvodu růstu a potřeby navýšení výrobních kapacit Zambelli v roce 2005 investovala do pořízení a sanace výrobního areálu v Českých Budějovicích, který neustále rozšiřuje. Odtud také zastřešuje obchod a logistiku v České republice, na Slovensku a v Polsku. Firma si i přes svou velikost stále drží punc rodinného podniku. V posledních letech převzaly vedení společnosti dcery zakladatele Regina a Marietta s dětmi. 

Okapové odvodňovací systémy ze všech materiálů

První, nejstarší a stále stěžejní oblastí výroby společnosti Zambelli jsou okapové odvodňovací systémy. Jako lídr v oboru nabízí Zambelli v České republice nejširší portfolio produktů, které v současné době čítá přes 3000 výrobků v oblasti střešního odvodnění ve všech běžných materiálových provedeních, jako je pozink, titan-zinek, měď, zinek-magnezium, nerez či hliník. Velmi oblíbeným se v poslední době stává moderní lakovaný systém z materiálu zinek-magnesium s povrchovou úpravou Robust, jež je specifická svojí strukturou, matem a vysokou mírou oděruvzdornosti a to v 6ti základních barvách RAL 7016 antracitově šedá, RAL 9005 černá, RAL 8017 čokoládově hnědá, RAL 8014 Testa di Moro, RAL 3009 ocelově červená a RAL 8004 měděno hnědá. Základem výroby všech produktů Zambelli jsou prověřené materiály, důraz na vysokou kvalitu, přesnost jednotlivých produktů a pro řemeslníky jednoduchou montáž.

V poslední době se Zambelli v České republice zaměřuje zejména na zkvalitnění technického poradenství a školení v ČR a SR a na inovace skladovacích technologií a zefektivnění logistických procesů a servisu zákazníkům.

Více na www.zambelli.com/cs

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY