Dodavatelé a partneři

TOMEGAS PREMIUM: bezpečné a lehké lahve na propan

  ČTENÍ NA 4 MIN.  |  20.5.2023

Tradiční dodavatel zkapalněných plynů, rodinná firma TOMEGAS z Milevska, přišla nedávno s nabídkou nové řady plynových lahví pod názvem TOMEGAS PREMIUM. Tato nová řada je výjimečná hned ze dvou důvodů. Předně jsou nové lahve vyráběny z odlehčených materiálů, a proto jsou ve srovnání s klasickými ocelovými lahvemi až o dvě třetiny lehčí. To samo o sobě přispívá ke snadnější manipulaci, což ocení nejen řemeslník na stavbě, ale i uživatel v domácnosti. Kromě toho jsou plynové lahve TOMEGAS PREMIUM plněny výhradně čistým propanem nejvyšší kvality. V praxi to znamená, že uživatel má s tímto plynem jistotou nejlepšího výkonu a efektivity. K dobru má navíc perfektní plamen bez nečistot a výhodu použití v extrémních podmínkách, konkrétně do teploty minus 42°C. Kvalita propanu jej dovoluje používat i u všech typů spotřebičů na tzv. propan-butan.

Tři velikosti

TOMEGAS PREMIUM nabízí tři velikosti lahví. Kromě nových lahví vyrobených z kompozitního materiálu je v nabídce také 8kg lahev z odlehčené oceli, která je ekonomicky nejvýhodnější variantou. Kompozitové lahve jsou k dispozici o velikosti 7,5kg a 10kg. Poslední zmiňovaná varianta velikosti prošla také speciální úpravou pro pohon vysokozdvižných vozíků. Všechny velikosti jsou vhodné pro kterékoliv typy spotřebičů, navíc jsou osazené novou generací bezpečnostních a pojistných ventilů. 

Nová kategorie bezpečnosti

Inovovaný bezpečnostní ventil je vybaven omezovačem nadměrného průtoku a přetlakovým pojistným ventilem. Omezovač zabrání nekontrolovatelnému úniku plynu, což je velmi důležitý bezpečnostní prvek, zejména pokud se lahev využívá v uzavřených prostorech. Přetlakový pojistný ventil v případě vysoké teploty, jaká může nastat například při požáru, a následného nárůstu tlaku v plynové lahvi bezpečně odpustí plyn přes přetlakový pojistný ventil, čímž se maximálně sníží riziko exploze lahve. 10kg lahve určené výhradně pro pohon vysokozdvižných vozíků jsou navíc osazeny rychlospojkou CLICK-ON. Ta vyžaduje dokoupení speciálního CLICK-ON adaptéru, který se jednoduše našroubuje na hadici od VZV a zaručí jediným kliknutím připojit hadici k plynové lahvi, rychle, bezpečně a bez jakéhokoli šroubování nebo použití nářadí. 

Nižší hmotnost a vyšší odolnost

Jak již bylo řečeno, lahve v provedení 7,5 a 10 kg jsou vyrobeny z kompozitu. Prakticky se polyethylenová preforma nafoukne na požadovanou velikost a následně je obalena skleněným vláknem, které zajišťuje vysokou odolnost a stabilitu výrobku. Takto vyrobené srdce lahve je ještě ukryto v červenobílém polyethylenovém obalu s inovativním designem. O unikátnosti technologie hovoří i zahraniční reference – stejným způsobem jsou vyrobeny i palivové nádrže satelitu. Namísto skleněných vláken byla však použita uhlíková, která lépe odpovídala zadání na co největší pevnost při co nejmenší hmotnosti. A to jsou právě dva parametry, kterými nové kompozitové lahve z řady TOMEGAS PREMIUM drtí konkurenci. 7,5kg varianta váží v prázdném stavu 4,5 kg, zatímco její 10kg kolegyně cca 5,4 kg (v provedení pro VZV 5,5 kg).

Lahve je možné si objednat přes webové stránky www.tomegas.cz, nebo nakoupit přímo na některé ze 1200 výdejních míst po celé ČR.

 

 

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY