Dodavatelé a partneři

Synthos XPS PRIME – extrudovaný polystyren prémiové kvality

  ČTENÍ NA 2 MIN.  |  2.1.2022

Extrudovaný polystyren (XPS) je mezi tepelnými izolanty nenahraditelný. Pro svoji nenasákavost a vysokou mechanickou odolnost se používá nejčastěji při izolaci spodní stavby, ale také pro izolaci podlah nebo střech se systémem reverzních vrstev jako ochrana hydroizolace. Oproti běžnému polystyrenu má lepší vlastnosti - pevnost, nenasákavost a také lépe tepelně izoluje. Jednou z nejznámějších značek desek XPS v České Republice je Synthos a jeho produkty z širokého portfolia řady XPS PRIME.

Proč se investice do XPS PRIME vyplatí

Desky extrudovaného polystyrenu řady XPS PRIME vynikají svou trvanlivostí a spolehlivou tepelnou izolací na dlouhá leta. Díky své vnitřní struktuře vykazuje extrudovaný polystyren Synthos celou řadu jedinečných, ve stavebnictví velmi užitečných vlastností, jako je vysoká kvalita, nezměněná během využití, velká mechanická pevnost, rozměrová stabilita ale i odolnost vůči biologickým faktorům a chemikáliím. Kromě toho jej lze velmi snadno obrábět, jeho nezanedbatelnou devizou je i balení v pevné fólii, která materiál chrání před nepříznivými účinky slunečního záření a díky přehlednému a jasnému označení usnadňuje identifikaci produktu na staveništi.

Certifikáty kvality a ochrana životního prostředí

Všechny produkty řady Synthos XPS PRIME mají certifikáty BREEAM, jsou vyráběny v souladu s požadavky harmonizovaných evropských norem a mají všechny dokumenty vyžadované zákonem pro použití jako stavební materiál v souladu s Nařízením Evropské komise v celé Evropské unie, ale také různé certifikáty a atesty pro speciální použití, získané v německých a britských výzkumných ústavech.

Celá výroba je založena na výrobním procesu bez odpadu, ve kterém se nepoužívají žádné freony ani jiné nepovolené látky, které by mohly mít negativní vliv na životní prostředí. Hotové desky XPS jsou vhodné pro plnou recyklaci.

Více na www.synthosxps.com

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY