Dodavatelé a partneři

Světlíky VELUX nové generace: víc světla i designu

  ČTENÍ NA 3 MIN.  |  16.7.2022

Také plochou střechu je možné elegantním způsobem otevřít dennímu světlu a čerstvému vzduchu. Řešením je instalace střešního světlíku, který opticky zvětší vnitřní prostor a současně zvýší jeho atraktivitu. Společnost VELUX nabízí nyní nové designové světlíky s bezrámovým zasklením a velmi tenkým okenním křídlem. Minimalistický design světlíků VELUX nové generace získal prestižní ocenění Red Dot Design Award 2021.

Majitelé domů s plochými střechami mohou relativně jednoduše zvýšit kvalitu svého bydlení jak po praktické, tak po estetické stránce. Plochá střecha umožňuje prosvětlení i provětrání interiéru pomocí světlíku. Proto je škoda tuto příležitost nevyužít a nechat části místností, které jsou vzdálenější od fasády, aby se topily ve tmě. Světlík zajistí interiéru skutečně masivní přísun přirozeného světla (přibližně trojnásobný v porovnání s fasádním oknem stejné velikosti) a prosvětlení až do hloubky dispozice.

Čistá elegance a skvělé parametry

VELUX představuje v letošním roce novou generaci světlíků s unikátní konstrukcí a velmi elegantní vizáží. Nová generace střešních světlíků není jen vylepšením, ale přináší zcela nový design. Díky nové technologii rámu a dokonale integrovanému stínění tyto světlíky propustí do místnosti až o 52 % více denního světla než předchozí generace. Mají i vynikající tepelnou izolaci (od U = 0,55 W/m²K), lepší útlum hluku a vyšší ochranu proti vloupání. Navíc se snadněji dopravují na střechu a instalují díky předvrtaným otvorům a integrovaným zasouvacím maticím. Inovativnost výrobku dokládá i cena Red Dot Design Award 2021.

Na výběr je designový světlík s plochým sklem, který lze instalovat na střechy se sklonem od 2° do 15°, nebo se zaobleným sklem, který se uplatní i na střechách se sklonem 0°. V obou případech tvoří horní část bezrámové zasklení, které upoutá pozornost jako atraktivní exteriérový prvek. V interiéru nový světlík nabídne zcela čistý výhled na oblohu, a především cílené nasvětlení potřebné pro práci, jídlo, čtení i zábavu.

Když je třeba stínit

Součástí nové generace světlíků VELUX je promyšlené stínění, které zabraňuje přehřívání vzduchu a rozptyluje ostré sluneční světlo. Rolety jsou diskrétně umístěné v konstrukci světlíku mezi spodním a vnějším sklem. Pouzdro rolety i tichý motor, který ji pohání, jsou dokonale integrované v rámu a nijak nepřekáží ve výhledu. Stejně diskrétní je umístění motoru při volbě otevíravého světlíku s dálkovým ovládáním. Ten je vybaven dešťovým senzorem a umožňuje účinnou ventilaci pomocí komínového efektu.

www.velux.cz

 

DALŠÍ ČLÁNKY