Dodavatelé a partneři

Rychlý pomocník: Knauf ZAHRADNÍ BETON

  ČTENÍ NA 4 MIN.  |  19.6.2023

Od jara do podzimu je na zahradě pořád co dělat. Někdy je třeba něco opravit, jindy postavit nový plot nebo taky zídku. U některých aktivit se ovšem neobejdeme bez betonování. A řekneme si upřímně, čím bude tato činnost jednodušší a rychlejší, tím lépe. Klasickým příkladem je, když potřebujeme zabetonovat sloupek nového plotu, nebo nějaké opěrné konstrukce pro popínavé rostliny či plodiny. Takže první krok vede do stavebnin, kde potřebujeme vybrat vhodný druh betonu v podobě suché směsi. Nabídka bývá široká, ale dnes máme pro vás jeden nejnovější tip – je jím KNAUF ZAHRADNÍ BETON SB 25.

Jednoduchá a rychlá realizace

Cíl je jasný a tak zbývá vysvětlit, proč právě Knauf ZAHRADNÍ BETON SB 25 je ten pravý produkt. Největší výhoda a benefit tohoto výrobku spočívá v jednoduchosti zpracování. Beton je již z výroby připravený v praktickém přepravním pytli o váze 25 kilogramů. Má konzistenci suché směsi, která se velmi snadno rozmíchá. Nejdůležitější ovšem je, že ZAHRADNÍ BETON SB 25 velmi rychle vytuhne a do deseti minut je hotovo.

Jak postupovat?

Postup popíšeme názorně na příkladu betonování sloupku, ať již plotu nebo třeba poštovní schránky. Nejprve se vyhloubí jáma zhruba 30 cm hluboká a 30 cm široká. Nyní existují dva stejně snadné postupy.

Bud si nejprve směs připravíme rozmícháním s vodou v externí nádobě, a to v poměru 25 kg betonové směsi a 2,5 litru vody. Pod sloupek do jámy naneseme několikacentimetrovou vrstvu takto připraveného betonu. Následně sloupek za pomocí vodováhy vložíme kolmo do jámy a prostor vyplníme betonem. Ještě než beton vytuhne vyhladíme povrch. Po pár minutách je hotovo. Zbývá místo zatravnit.

Při druhém způsobu beton nerozmícháme předem, ale sloupek budeme postupně zasypávat suchou směsí, kterou současně budeme prolévat vodou. Výška každé vrstvy by neměla být větší než 5 až 10 cm. Jakmile vrstva vytuhne – což se stane do 5 minut – pokračujeme stejným způsobem, až bude sloupek v jámě celý zabetonovaný. V průběhu betonování kontrolujeme opět kolmost sloupku vodováhou. Skutečně to nemůže být snadnější a to je ten správný argument pro volbu KNAUF ZAHRADNÍHO BETONU SB 25.

Snadná práce díky hrubší konzistenci

Ve srovnání s některými konkurenčními produkty Knauf ZAHRADNÍ BETON SB 25 těží z toho, jak snadno se rozmíchává, za což vděčí své hrubší receptuře. Čím je totiž beton hrubší, tím se lépe míchá. Což významně usnadňuje práci. Při postupném zalévání po sobě jdoucích vrstev betonu tato výhoda naprosto vynikne, protože voda se snadno dostane prostě všude. Nevzniká riziko, že by v některých místech beton nesprávně vytuhl a ztratil svou pevnost. U jemných frakcí takové riziko vznikat může. Při práci s připravenou směsí oceníme, že se nelepí a neteče.

Není to konstrukční beton

Rychletvrdnoucí ZAHRADNÍ BETON SB 25 není konstrukčním betonem, ale pro zmíněnou práci na zahradě bohatě vystačí. Je v pevnostní třídě C 20/25. Proto se používá hlavně pro rychlou fixaci sloupků, obrubníků a tak podobně. V omezené míře je vhodný pro drobné opravy, například odpadlého kusu starého betonu. Ale pozor, jakmile beton vytuhne, neznamená to, že jej můžeme okamžitě zatížit množstvím kilogramů. Je třeba vyčkat minimálně do druhého dne, aby perfektně vytvrdl. {img=855}

Názorné zpracování zahradního betonu je přímo na stránce: https://www.knauf.cz/zahradni-beton-sb-25/

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY