Dodavatelé a partneři

Proměny světla v interiéru s novinkou Instalační set DUO VELUX

  ČTENÍ NA 3 MIN.  |  3.9.2022

Moderní zdravé bydlení vnímá každý trochu jinak, ale všechny představy mají společného jmenovatele, a tím je dostatek přirozeného denního světla. Takové světlo je pro člověka daleko příjemnější než jakékoliv umělé. Kromě toho, že působí pozitivně na psychiku a zdraví, opticky zvětšuje prostor. Proto není divu, že trendem současné architektury jsou velkoformátová okna i dveře. Jak toho ale dosáhnout u šikmých střech, kde převládají střešní okna? VELUX nabízí řešení, díky kterému je možné zajistit dokonalé prosvětlení místnosti.

Instalační set DUO pro dvě střešní okna vedle sebe

Celý vtip spočívá v tom, že jedno střešní okno nahradíme dvěma. Rázem tak zdvojnásobíme příliv denního světla. Když tato okna propojíme Instalačním setem DUO, získáme opticky velmi zdařilou okenní kompozici, ve které dvě okna vizuálně splývají v jedno veliké. Na rozdíl od dřívějších řešení totiž mezi střešními okny nezůstává krokev, ale jen elegantní plochý profil. Z interiéru je čistý a nerušený výhled ven, do místnosti proudí víc denního světla a zvětší se tak i vnitřní prostor.

VELUX klade důraz na kvalitu a snadnou montáž

Montáž je velmi jednoduchá. Do připraveného montážního otvoru s provedenou tesařskou výměnou se přidají speciální dřevěné nosníky, na něž se pomocí úhelníků ukotví okna. Součástí Instalačního setu DUO je také lemování, manžeta z hydroizolační fólie a zateplovací rám, vše přesně na míru zvolené velikosti oken. Zateplení je navíc přidané i mezi okny, takže vynechání krokve zároveň eliminuje možnost vzniku tepelných mostů. Protože se dvě okna instalují ve společném montážním otvoru, výroba ostění je stejně snadná jako pro jedno okno. Mezi okna stačí z interiéru nasadit štíhlý a plochý profil v bílé barvě, který je už součástí balení. Pouze pokud DUO spojuje dvě celodřevěná střešní okna, je třeba dokoupit meziokenní profil v dekoru dřeva.Set je k dispozici ve dvou variantách – s meziokenní vzdáleností 18 mm nebo 100 mm.

Každá část Instalačního setu DUO je navržena tak, aby přesně odpovídala oknům dané velikosti. Montážní sadu lze použít pro všechna okna VELUX od rozměrů 55 × 78 až po 114 × 140 cm, celodřevěná i bílá bezúdržbová, s horním i spodním ovládáním. Obě okna vždy musí mít stejnou velikost, ale lze kombinovat různé typy. Vedle klasického kyvného střešního okna tak může být osazeno okno výklopně-kyvné pro panoramatický výhled. Samozřejmostí je možnost zvolit si dálkově ovládaná střešní okna VELUX INTEGRA®a zapojit je do chytré domácnosti. Se systémem VELUX ACTIVE with NETATMO lze okna svěřit automatickému řízení, tedy otvírání a zavírání v závislosti na počasí.

www.velux.cz

DALŠÍ ČLÁNKY