Dodavatelé a partneři

MISTROVSKÝ OKAPOVÝ SYSTÉM ZAMBELLI

  ČTENÍ NA 4 MIN.  |  5.3.2023

Okapové systémy jsou nedílnou součástí každého objektu, a přestože se z pohledu architektury jedná o detail, je dobré věnovat mu náležitou pozornost. Detaily vždy pomáhají dotvářet celkový dojem a okapové systémy firmy Zambelli jsou toho důkazem.

Vzhled i životnost je důležitá

Mistrovský okapový odvodňovací systém Zambelli má nové ocelové jádro, které je oboustranně pokryté slitinou zinku a magnesia. Takovéto inovativní zušlechtění jádra se postaralo o to, že systém se stal téměř bezkonkurenčním. Zmíněná povrchová úprava totiž zásadním způsobem zlepšila antikorozní vlastnosti systému a současně zajistila díky možnosti výroby z lakovaného svitku komponenty jednotný vzhled, což je pro optiku objektu velmi pozitivní. Výjimečná je také povrchová úprava. Jedná se o speciální lak na polyesterové bázi, jejíž ochranná vrstva má tl. cca 20 mm. Lak obsahuje částečky polyamidu, které zajistí oděruvzdornost, a částice oxidu křemičitého, jenž dodá komponentům matný vzhled, který je reálně odolnější a stabilnější. Výsledkem je naprosto dokonalý vzhled všech komponentů a tudíž i celistvá optika systému. Kromě toho se uživatel může spolehnout na extrémní ochranu proti korozi a také na barevnou stálost prakticky se rovnající životnosti systému (dokonce i ve výškách okolo 1500 m nad mořem). Ve srovnání s jinými výrobky má Mistrovský okapový systém Zambelli tvrdší povrchovou úpravu, a proto je odolnější vůči poškrábání. Součástí Zambelli mistrovského systému je patentované jednodílné svodové koleno, které je taženo z falcované svodové roury. Zambelli tím dosáhlo jednotného vzhledu kolena a svodové roury, což bylo dříve prakticky nemyslitelné. Struktura (jádro + povrchová úprava) systému má ještě jednu zajímavou výhodu. Díky „měkčí vrchní ochranné vrstvě v podobě slitiny zinku a magnesia“ nedochází v okamžiku střihu k roztřepu, a tím k riziku pozdější koroze, ale naopak k automatickému zacelení (přehnutí vrchní vrstvy) střihu, čímže je dosaženo efektu ochrany eliminující vznik koroze. Zambelli mistrovský systém je možné objednat i v dalším stavebních kovech jako jsou pozink, měď, titanzinek případně nerez. 

Údržba a bohaté příslušenství

Zambelli systémy těží ze společné DNA, jejíž počátek lze vysledovat u zakladatele firmy – pana Zambelliho. Původním povoláním řemeslník navrhoval vše s ohledem na praktické zkušenosti s jediným cílem: usnadnit řemeslníkovi práci. Proto montáž Mistrovského střešního okapového systému Zambelli zvládne dnes i koncový uživatel. Všechny díly jsou navrženy a vyrobeny s obrovskou pečlivostí a přesností. Uživatelé oceňují nejen perfektní vzhled, ale také jeho bezúdržbový koncept (v případě lakovaných komponentů). Jediné na co je třeba dávat pozor, je listí. Ale i na to má Zambelli zaručený recept v podobě Gutter Stark doplňku. Jedná se o hliníkový perforovaný plech, který se vloží do žlabu, a který zabrání propadnutí listí dovnitř. O listí se následně postará přirozeným způsobem vítr (odfoukne ho). Na mokré listí stačí vítr o rychlosti 10 km/h. Gutter Stark lze vložit do každé varianty žlabu. Mistrovský okapový systém Zambelli má k dispozici celou řadu dalších doplňků a příslušenství. Například praktickou žlabovou spojku s těsněním, která nahrazuje dříve používané letování nebo lepení žlabu. Spojku je například možné použít také k bezpečnému utěsnění prasklin. Tato spojka navíc jako součást balení obsahuje spojku naválky, jejíž použití je velmi důležité pro správnou instalaci žlabové spojky. Instalace Zambelli žlabové spojky tak není proti konkurenčním žádným problémem. 

Dále jsou v nabídce nezbytné prvky na odvod vody, například klasická výklopná klapka nebo automatický odvaděč, na který se nasadí hadice, jež odvede vodu do sudu nebo jímky. A protože se jedná o spojené nádoby, v případě, že sud se naplní, klapka začne odvádět vodu do vodovodního řádu – odpadu. Je třeba dodat, že Zambelli mistrovský systém je k dispozici v různých barevných odstínech podle vzorníku RAL včetně v dnešní době často žádaném antracitovém odstínu, jenž sjednocuje architekturu domu s antracitovými okny.

Další informace hledejte také na www.zambelli.com

i.s.

 

DALŠÍ ČLÁNKY