Dodavatelé a partneři

Building Elements – stavební prvky pro každý projekt

  ČTENÍ NA 5 MIN.  |  27.8.2022

Firma Building Elements s.r.o. byla založena v roce 2010. Zabývá se dovozem, výrobou a obchodem se stavebními doplňky, počínaje izolacemi, spodní a vrchní stavbou, přes extrudované polystyreny, nopové fólie, střešní fólie a konče různými stavebními doplňky. V sortimentu nechybí prvky pro ploché i šikmé střechy, které jsou pro firmu zvlášť typické.

Building Elements s. r. o. má v současné době tři společníky a šestnáct zaměstnanců. „Naší filozofií je nacházet díru na českém trhu, nebo objevovat zajímavé produkty ve světě, a nabízet je českým zákazníkům,“ vysvětluje Antonín Dvořák, výkonný ředitel firmy. Proto je také sortiment nabízeného zboží široký a neustále se doplňuje.

Nejprodávanějším produktem je geotextilie

Jedním ze stěžejních produktů Building Elements jsou různé typy textilií určených do spodních staveb nebo také do konstrukcí plochých střech. Nejprodávanějším výrobkem je geotextilie GEOTOP PES PP. Jedná se o netkanou geotextilii vyráběnou ze 70 % čistého polyesteru (PES) a 30 % čistého polypropylenu (PP).  Vyrábí se technologií náhodně orientovaných vláken spojených mechanickým vpichováním a následnou kalandrací (tepelným zažehlením). „Geotextilii GEOTOP PES PP jsme navrhli, a vyrábí ji pro nás náš dodavatel, na základě poptávky od našich zákazníků, kterým klasická geotextilie nevyhovovala,“ doplňuje Antonín Dvořák. „Cílem vývoje bylo nabídnout velmi dobře zažehlenou geotextilii, která bude mít lepší vlastnosti, bude pevnější, zůstane však cenově přijatelná, a bude lépe na stavbě zpracovatelná. Například se nebude řemeslníkovi namotávat na vrták. Proto je to geotextilie s příměsí polypropylenu.“  GEOTOP PES PP se používá k ochraně, zpevnění, filtraci a separaci v pozemním stavitelství a ve střešních konstrukcích. Dále jako ochrana hydroizolací základů, konstrukcí v zemní i nadzemní stavbě, u plochých střech odděluje a chrání funkční vrstvy od případného mechanického poškození atp. 

 

Vodotěsné zkoušky plochých střech

Mezi nejčastější projekty patří administrativní budovy a bytové domy, které mají většinou ploché střechy. Firma v této souvislosti nabízí zajímavou novinku v podobě zkoušky vodotěsnosti ploché střechy. Každá střecha má určitou skladbu a hydroizolaci. Problém tkví v tom, jak zjistit, zda byla hydroizolace provedena správným způsobem. To se často zjišťuje zaléváním hotové střechy vodou. Tato metoda není však 100% spolehlivá, je časově náročná, a navíc se provádí až na konci technologického procesu konstrukce střechy. Tedy v době, kdy je každá oprava již nákladná. Building Elements nabízí metodu, která je výrazně spolehlivější. Pod PVC hydroizolaci se nejprve vloží speciální vodivá vrstva, a s pomocí elektro-impulsů a snadno rozpoznatelných elektro zkratů lze s jistotou odhalit chybu na izolaci a následně ji opravit. Když zkouška dopadne dobře, zákazník se může spolehnout na to, že vše bylo provedeno bezchybně a může pokračovat v realizaci zbylé konstrukce střechy. Tato metoda je rychlá, a hlavně dokáže ušetřit realizačním firmám značné finance. „Doplním, že pro ploché střechy máme ucelený sortiment a jsme schopni již dodat kompletní souvrství včetně již zmíněné zkoušky, což je směrem na západ od našich hranic již zcela běžná věc.“       

BE-QUEEN: trefa do černého

Building Elements začala před dvěma roky spolupracovat s italskou firmou, která je velkým inovátorem ve výrobě montážních terčů pod dlažbu. Výsledkem je výhradní zastoupení pro východní Evropu s produktem BE-QUEEN. Tento unikátně nastavitelný terč kombinuje výhody pevného výškově stavitelného terče a terče samonivelačního. K čemuž mu pomáhá jednoduše vložená nivelační miska. Výškový rozsah terče může být od 12 mm do 234 mm bez přídavných nástavců. Hlava je uzpůsobena na spáru 2, 3 a 4 mm. Největším benefitem terče je značná úspora času na straně realizačních firem, neboť dlažbu uloží přímo na terče a přes středový klín jsou schopni si dlažbu jednoduše nivelovat. U běžných terčů je nutné dlažbu vždy rozebrat. Genialita funkčnosti tohoto terče tkví v jednoduchém nápadu, který je mimochodem patentovaný. Při představě, že na velké střeše, kde je nutné položit třeba 1000 terčů, je úspora v čase a pracnosti takto stavitelného terče BE-QUEEN ve srovnání s klasickým, který se musí podkládat, nedocenitelná. Terč je určen pro všechny druhy dlažeb, uplatní se na střechách, na terasách i balkonech. Dokonce může být opatřen hlavou určenou pro dřevěný rošt (dřevěná podlaha). Přizpůsobivost terče BE-QUEEN je skutečně veliká a ocení ji velké firmy i domácí řemeslníci.

Izolace spodní stavby

Třetí oblastí, ve které Building Elements významně boduje u svých partnerů, je izolace spodní stavby. Premiantem je nevyztužená homogenní fólie vyráběná na bázi měkčeného PVC – HYDROTOP. Její použití je cíleno jako zábrana proti průniku zemní vlhkosti, vodě, dokonce tlakové a volně stékající vodě. Je vhodná také pro izolaci základů, základových a podlahových desek, vodních nádrží vyjma pitné vody. Vyrábí se v tloušťkách 1, 1,5 a 2 mm a je odolná vůči ropným produktům. Splňuje samozřejmě požadavky na protiradonovou bariéru a UV stabilitu. „Vedle této nejpoužívanější fólie máme v nabídce také oboustranně UV stabilizovanou jezírkovou fólii, a to ve dvou barevných škálách – zelenošedá a zelenočerná. U všech produktů nabízím současně poradenství a veškerý servis,“ doplňuje Antonín Dvořák.

Building Elements s.r.o. nabízí však ještě mnohem více produktů a stavebních prvků. V duchu současného trendu systémových řešení firma připravuje řadu komplexních systémů, které zákazníkovi v budoucnu nabídne. Jedná se především o oblast plochých střech a spodní stavby. Další informace můžete načerpat také na www.becz.cz.

DALŠÍ ČLÁNKY