Dodavatelé a partneři

Budoucnost spočívá v jednovrstvých konstrukcích

  ČTENÍ NA 2 MIN.  |  18.4.2022

Cihly nové generace ovládají trh moderního stavebnictví, proto se Porotherm rozhodl pro odvážný, avšak zcela logický tah – ukončuje výrobu ikonické cihly Porotherm 44 Profi. Až se v průběhu roku 2022 vyprodají skladové zásoby, bude třeba ji v projektech nahradit jejími následovníky – a že je z čeho vybírat.

Moderní trendy jednoznačně směřují k jednovrstvému obvodovému zdivu, tedy stěnám bez dodatečného zateplení, vybudovaným z profesionálních cihel s pořádnými benefity. Výrobky z řady EKO+ a T Profi se v průběhu posledních let stávají stále oblíbenější a výrobce tak jednoznačně dospěl k závěru, že místo univerzálních cihel se soustředí především na výrobky, které vyhoví i těm nejvyšším nárokům. Pokud tak máte ve své projektové dokumentaci navržené cihly Porotherm 44 Profi s dodatečným zateplením a chcete s nimi stavbu dotáhnout do konce, budou v nabídce zhruba do poloviny roku 2022. Rozhodně to ale není důvod k obavám – i nadále bude možné najít výhodnější variantu pod zateplovací systém v patřičných požadavcích, a to z hlediska pevnosti, akustiky i dalších parametrů. V druhém případě se nabízí možnost sáhnout po modernějších alternativách plněných tepelnou izolací, které díky svým parametrům již dodatečné zateplení nepotřebují.

Cihlu „44 Profi“ nahradí její následovníci s lepšími parametry

Tepelněizolační vlastnosti s důrazem na maximální úsporu energií jsou jednoznačnými benefity cihel Porotherm 44 EKO+ Profi, které taky tvoří ideální nástupce tradiční „44 Profi“. Jedná se o optimální volbu pro maximální energetickou úspornost. Nahradit původní cihlu však může i vlajková loď společnosti Porotherm, tedy 44 T Profi/Profi Dryfix, cihla plněná minerální vatou, která je díky svým technickým vlastnostem nejlepší volbou pro jednovrstvé obvodové zdivo. Svým uživatelům nabízí nejlepší tepelněizolační, statické a akustické vlastnosti. Podobné tepelně-technické parametry, kterými disponovala cihla 44 Profi, má užší zdivo 30 T Profi. Díky jeho použití vyšetříte drahocenný prostor navíc.

Více informací najdete na www.wienerberger.cz

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY