Dodavatelé a partneři

Brousí a leští téměř bez námahy Bruska XTline je pravou rukou kutilů i řemeslníků

  ČTENÍ NA 5 MIN.  |  18.8.2021

Přijeli jste na chalupu a máte chuť do práce? Není to hezké, když si člověk může udělat věci po svém? Navíc teď je kvůli koronavirové situaci víc času na to, co jste dlouhá léta odkládali. Drobné i větší opravy zvládnete s dobrým nářadím sami. A ještě vás to bude bavit.

Češi jsou kutilové a domácích prací se nebojí. Ať už je potřeba opravit zábradlí, udělat nový strop z palubek, natřít oprýskaná vrata do garáže, aby vypadala zase jako nová, nebo dřevěný plaňkový plot, aby vydržel další roky a dělal hezkou vizitku chalupě a jejím majitelům. V žádné domácí dílně by neměla chybět kvalitní bruska, která usnadní práci, šetří čas a zaručeně pomůže dobrému výsledku. Mezi kutily, ale i řemeslníky je oblíbená satinační bruska XTline XT105350, která je skvělým pomocníkem při broušení, kartáčování, satinování a leštění do vysokého lesku.

Bruska XTline má vysoký výkon, ergonomický tvar a odsávání pro vysavač
Vysoký výkon motoru 1 300 W nedovolí žádné zpomalení, vydrží zápřah několik hodin, tedy rozhodně při práci nevyžaduje časté pauzy. Leda že vy sami se chcete odměnit kávou. I tak ji můžete předat někomu dalšímu a bez problémů bude brousit a leštit dál. Prostě pojede na plný výkon a vám bude práce odsýpat od ruky. Díky jejímu ergonomickému tvaru a malé hmotnosti 2,8 kg je opravdu radost s ní pracovat. Je to tím, že český výrobce této brusky firma XTline velmi dobře ví, co řemeslníci potřebují. Specializují se na výrobu a prodej nářadí pro kutily i profesionály a také jim naslouchají. Tato bruska patří k těm nejžádanějším, a to nejen díky svému výkonu a spolehlivosti, ale také právě pro své jednoduché ovládání a ergonomický tvar, který umožňuje pracovat bez velkého vypětí sil. K její dlouhé životnosti přispívá i speciální motor, jenž je odolný vůči prachovým usazeninám. Ochranný kryt s vyvedením pro odsávání vysavačem ocení nejen manželky, ale i vy. Zvláště ve vnitřních prostorech se touto vychytávkou zbavíte vzniklého prachu, který se nebude nikde usazovat. Pro tento účel rozhodně zvolte průmyslový vysavač.

Poradí si s každým materiálem. Práce vás s ní bude bavit
Ocel, dřevo, nerez. Bruska XTline XT105350 si poradí hravě s každým materiálem. Pyšní se rozpětím 900–3200 otáček za minutu. Ty si můžete během broušení regulovat podle potřeby. „Rychlost otáček si zvolíte podle druhu materiálu, například aby se vám dřevo nepálilo,“ popisuje Radek Kolouch z XTline. Bruska má pozvolný rozběh pro plynulé rozběhnutí, ochranu proti opětovnému rozběhnutí a zamezení proti neúmyslnému rozběhu po přerušení proudu. Rozměr kotouče 100 mm je zárukou, že broušení nebo leštění velkých ploch vám nezabere tolik času. Pokud se rozhodnete opravit dřevěný plaňkový plot, aby opět vynikla jeho krása, na jeden zátah pojmete jednu plaňku, na druhý další a tak hezky v rytmu a pohodlně můžete pokračovat. „Právě díky širokému kotouči je bruska vhodná i pro broušení a leštění opravdu velkých ploch, například vrat,“ radí Radek Kolouch. Čtyřmetrový kabel k brusce je dostatečně dlouhý pro zapojení do elektrické zásuvky kdekoliv v interiéru. Pro venkovní prostředí se použije prodlužka.

Pět druhů kotoučů. Stačí si jen vybrat
Nylonový kotouč je vyrobený z plastových štětiček různých zrnitostí a je ideální pro strukturování finálních povrchů. Vyčesáváním dřeva docílíte rustikálního vzhledu, kdy tzv. vylezou léta, tedy dřevo odhalí svou strukturu. Na broušení a čištění železa od rzi se vyplatí použít ocelový kotouč. Lze s ním také vyčesávat dřevěný materiál. Vyměnitelné kotouče vám umožní vybrat si takový, který je vhodný pro právě opracovávaný materiál. Pro broušení kovu a dřeva pro dokonalý rovnoměrný vzhled povrchu je vhodný lamelový kotouč. Je složený z brusných papírů, které jsou těsně vedle sebe a pro vyšší účinnost mají různé druhy zrnitosti. Pro efekt matného a jemného broušeného povrchu oceli sáhněte po lamelovém kotouči s vliesem. Ten je vyrobený z brusných listů a mezi nimi je vlies houba. Lešticí kotouč s vliesem je často používaný pro finální leštění nerezi a dalších neželezných kovů. Kutilové ho používají na zábradlí nebo na povrch jeklu či různých profilů, se kterými dále potřebují pracovat,“ popisuje Radek Kolouch. Veškeré kotouče nabízí XTline v různých zrnitostech, aby vyhovovaly přání řemeslníka.

Hodí se na chalupu i do dílny, patří do každé rodiny
Jednoduchá obsluha, vysoký výkon, příznivá cena. To činí z brusky XTline XT105350 nejprodávanější elektrické nářadí ve své kategorii. Součástí balení je příslušenství ke snadnému sestavení a samozřejmostí je český návod. Ať už máte dům, chatu, chalupu nebo jen rádi občas něco kutíte, oceníte nářadí, které používají i profesionálové díky jeho spolehlivosti, dlouhé životnosti a snadné obsluze. Tak ať vám jde práce od ruky a nezapomeňte z ní mít radost.

Další informace včetně akčních cen najdete na stránkách www.xtline.cz

DALŠÍ ČLÁNKY