ČTENÍ NA 2 MIN.  |  18.8.2021

Betonové dlažby a další betonové stavební prvky pro venkovní a zahradní architekturu jsou denním chlebem ryze české společnosti BEST, která je lídrem na trhu už více jak 30 let. Jaké novinky zařadila v nedávné době do svého portfolia, čítajícího přes 4000 výrobků?

Betonová dlažba v mnoha formách je bezpochyby vlajkovou lodí společnosti BEST. Přesto, že mnoho z jejich tradičních výrobků už mezi zákazníky téměř zlidovělo, neusínají na vavřínech a přicházejí s novými odstíny, reliéfy, ale i celkovým designem, který se spolu s architekturou neustále proměňuje. Například nejnovějším trendem v oblasti povrchového zušlechtění je lakování s následným vytvrzením povrchu pomocí UV záření, které zvyšuje odolnost dlažby při styku s nečistotami, usnadňuje čištění a chrání povrch před vyblednutím barev.

NOVÉ FORMÁTY A SVĚŽÍ DESIGN
Zcela nová dlažba BEST – BRILA má moderní obdélníkový formát, který dává vyniknout její specifické barevnosti. Hodí se na terasy, chodníky i příjezdové cesty a k dostání je hned v několika odstínech, které ladí jak s různými typy fasádních barev, tak k přírodním obkladům. Nově najdete mezi jednou z nejoblíbenějších dlažeb BEST – BOHEMA i dlaždice s výškou 8 cm, které jsou ideální pro použití při pojíždění osobním autem, tedy u příjezdových cest a parkovacích míst. Do módy se také rychle vracejí velkoformátové dlažby, proto BEST rozšířil od letošního roku široký výběr dlažby BEST – GIGANTICKÁ o formáty 60x60x8 cm a 50x50x12 cm.

OPĚRNÉ ZDI A PLOTY SE ZÁRUKOU 20 LET 
BEST se může pyšnit i velmi širokým výběrem plotových prvků a opěrných zdí, které oživí každou svahovou zahradu. Některé svahovky je možné osadit rostlinami a vytvořit tak krásnou kaskádovitou záplavu barevných květů. Záruka na veškerý sortiment je 20 let, starší realizace už ale prověřily, že tvarovky od BESTu vydrží mnohem déle. Při oplocování pozemků si ví BEST rady, ať už se rozhodnete pro plnou stěnu, která nejlépe střeží soukromí, nebo využijete betonové prvky jen jako součást oplocení – protože se dnes hojně využívá sloupkových plotů s dřevěnou nebo kovovou výplní, rozšířil BEST portfolio moderního plotového systému BEST – MAESTRA s podlouhlým tvarem a zvýrazněnou podélnou spárou právě o prvky pro výstavbu sloupků a to ve všech dostupných odstínech.

Více na www.best.info

DALŠÍ ČLÁNKY