Dodavatelé a partneři

APLIKACE STĚRKY NA SÁDROKARTON

  ČTENÍ NA 4 MIN.  |  18.3.2022

Při realizaci sádrokartonových stěn a příček řešíme vždy na závěr základní respektive finální tmelení a stěrkování, které se řídí konkrétními požadavky investora na kvalitu povrchu. Někdy se dokonce jedná o kombinaci tmelů na různé bázi. Před vlastní realizací je nutné promyslet nejen výběr toho správného tmelu (stěrky), ale také způsob nanášení.

Speciální váleček NYLON17

Nejsnadnější a nejefektivnější způsob jak nanést na sádrokartonovou příčku vhodnou stěrku, je použít nový váleček NYLON17 (STORCH-CIRET-GROUP). Jeho vynikající schopnosti přenosu jsou dány speciální strukturou vláken, která umí do sebe nabrat vysoce viskózní stěrku a poté ji rovnoměrně a bez odkapávání nanést na hladké vertikální i horizontální povrchy. To v praxi znamená, že váleček NYLON17 jevhodný pro práci na stropě i na stěně.  Váleček má potah vyrobený z pevného a odolného polyamidového materiálu – nylonu s výškou vláken 17 mm. Vyráběn je ve dvou obvyklých šířkách 18 a 25 cm. V obou vyhotoveních je kompatibilní s držákem válečků s průměrem 8 mm.

Použitelnost válečku

Váleček NYLON17 je vhodný pro celou škálu aplikací, ale především je ideální pro nanášení stěrek na nejrůznější povrchy a můžeme jej použít i pro vyrovnání a stěrkování všech druhů omítek. Uplatnění najde také při nanášení stavebních lepidel a zdicích hmot, při tmelení sádrokartonů a podobných vysoce savých podkladů.

Výhody polyamidového válečku NYLON17

Jak již bylo řečeno, kromě toho, že struktura vláken velmi dobře drží stěrkové hmoty s minimálním odkapáváním a rozstřikováním materiálu, umí zprostředkovat rovnoměrný přenos materiálu na povrch, což je velmi důležitá a praktická vlastnost. NYLON17 má dlouhou živostnost a velmi snadno se čistí. Aplikace s ním je až třikrát rychlejší díky velkému náběru materiálu. Výkonově to představuje efektivitu až 30 m2 za hodinu.

FASÁDNÍ ŠPACHTLE ALUSTAR

Nanesení stěrky nebo tmelu na povrch stěny je pouze prvním krokem. Technologický postup pokračuje vyrovnáním vznikajícího povrchu, a k tomu se velmi dobře hodí fasádní špachtle AluStar (STORCH-CIRET-GROUP) s velice pevným hliníkovým tělem a čepelí z nerezové oceli. Každý řemeslník jistě ocení velmi dobrou ergonomii hliníkového těla špachtle, což dělá práci s touto špachtlí velmi pohodlnou. Ovládání je jisté a pro dokonalé vyhlazení stěrky je tak potřeba velice málo opakovaných tahů. Špachtle AluStar jsou vybaveny pevně montovanými čepelemi se zaoblenými rohy. Čepele jsou vyrobeny z nerezové oceli. Toto řešení zaručuje velice dlouhou životnost špachtle.

Výhody špachtle AluStar 60 cm 

Hlavní předností fasádní špachtle AluStar je pevné a robustní tělo jehož ergonomický tvar umožní dokonalý úchop a tím také velmi přesné ovládání. Díky zaobleným rohům nevznikají při práci pruhy a viditelné tahy. Čepel z nerezové oceli je zárukou dlouhé živostnosti. Špachtle má univerzální šířku 60 cm, což je optimální pro práci na plochách různých rozměrů.

Další informace můžete získat také na www.ciret.cz

Soutěž ukončena 22.5.2022

Na co je určen nový váleček Nylon17? Správná odpověď: Na nanášení stěrky na sádrokarton (váleček Nylon17 je vhodný pro práci na stěně i stropě). 

Gratulujeme vylosovaným výhercům: p. Rušár, p. Kotlar, p. Jirka, p. Mertová a p. Mazurková

DALŠÍ ČLÁNKY