Dodavatelé a partneři

Baumit All In beton BN 20

  ČTENÍ NA 3 MIN.  |  6.8.2022

Stavebnictví si lze jen těžko představit bez suchých směsí, které jsou připraveny již z výroby a vyžadují pouze odpovídající množství záměsové vody. Dlouhou dobu se měnily vlastně jen receptury, když se jednotliví výrobci snažili vylepšovat vlastnosti svých směsí. Obaly občas změnily vizuál, ale to bylo asi tak všechno. Až doteď. Společnost Baumit přišla na trh s revolučním řešením, totiž se samorozpustitelným pytlem, ve kterém je připravena suchá směs konstrukčního betonu C 16/20.

Jako tableta v myčce

Princip fungování této jedinečné novinky je podobný fungování mycích tablet v myčkách nádobí. Tabletu vložíte do přístroje tak jak je a ona se při mytí sama bez následků rozpustí. Jenže tady se jedná o míchačku, do které vložíte 1 až 3 pytle betonu B20, zalijete potřebným množstvím záměsové vody, dle počtu pytlů, a necháte míchačku pracovat. Po 4 minutách míchání je směs připravena k okamžitému použití. Pytel se při míchání rozpustí, a dokonce betonu dodá přírodní celulózová vlákna, která jej vyztuží a lehce tak zvýší jeho pevnost v tahu za ohybu.

100% ekologické!

Firma Baumit je vůbec první na trhu, která s tímto nápadem přišla. Díky rozpustitelnému pytli nabízí zpracovateli 100% ekologický výrobek, protože jeho zpracováním nevzniká žádný odpad, který by bylo nutné likvidovat. Tím zpracovatel šetří nejen čas, ale dokonce i peníze. Což byl také jeden z cílů vývoje tohoto jedinečného produktu. Na stavbě tudíž nevzniká nepořádek. Bylo dokonce změřeno, že samorozpustitelný pytel snižuje prašnost v místě při přípravě betonu až o 40 % a hlavně je celá příprava betonu rychlejší. Což je v dnešní době ocenitelné ze všeho nejvíce.

Vlastnosti jsou neměnné

Beton Baumit All In B20 je klasický konstrukční beton s pevností v tlaku 20 MPa. Je tedy možné s ním vytvářet jak některé nosné konstrukce, tak třeba schodiště, základové patky apod. Bonusem navíc je již zmíněná vyšší pevnost v tahu za ohybu. Je možné jej připravovat jak v míchačce, tak i míchadlem. Aby byl beton připraven a pytel rozpuštěn, musí se dodržet předepsaná doba míchání. Pytel se zpracovává pochopitelně celý, ale pokud by někdo potřeboval jen půl pytle, nevadí, nicméně přichází o již zmíněné benefity. Beton B20 vyzrává tradičně po cca 28 dnech. Vzdušná vlhkost mu nevadí, ale pytle je nutné chránit před přímým stykem s deštěm apod.  

Další informace naleznete na stránkách baumit.cz nebo také na YouTube Video Baumit

 

DALŠÍ ČLÁNKY